balk

TipLinks

Nieuwste links:En wie een iPad heeft, kan via iBooks gratis heel wat boeken van de grote filosofen binnenhalen. De Engelse vertaling van Bergson's L'Evolution créatrice bijvoorbeeld, of bijna alle werken van Nietzsche in het Duits. Er is het een en ander in engelse vertaling van Aristoteles, Plato, HUme...

Via iBooks is ook een hoofstuk van een prachtig interactief book van E.O. Wilson (mierendeskundige) over ecosystemen gratis te krijgen: 'On Life' heeft het. Prachtige foto's en geweldige animaties! De rest van het boek is nu, d.d. februari 2012, nog in wording, begrijp ik.


portret

Even voorstellen

[12-04-18] img_0629.jpg


Ik ben Monique Greveling, in 1989 cum laude afgestudeerd aan de UvA in wijsbegeerte. Aanvullende opleidingen: sportmassage (2002), theatermaker bij ATA (2008) en NARM-therapie (2016). In de loop der jaren heb ik op verschillende manieren mensen begeleid: als praktiserend filosoof, cursusbegeleider en docent filosofie, als regisseur amateurtoneel en (spel)trainer, en heel lang geleden, als assistent mental coach. Af en toe ontwikkel ik op het leven van alledag toegesneden filosofiecursussen en ik schrijf inmiddels aan mijn derde boek.

In 2010 verscheen Op consult bij de filosoof in PLUS Magazine. aan de essentie van mijn manier van werken is nog niet veel veranderd. Het gaat nog steeds in essentie over "de vraag achter de vraag".

Ondertussen probeer ik mijn kennis van (sociale) psychologie en psychiatrie, psychotherapie en farmacotherapie, (sociale) biologie en van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de neurowetenschappen up to date houden.