balk

Voor wie

Om iets aan mijn filosofische praktijk te hebben hoef je niet hoog opgeleid te zijn. Enig gezond verstand is wel een aanbeveling, maar belangrijker zijn vooral nieuwsgierigheid, moed en soms heel veel volharding.

Nieuwsgierigheid naar wat er in je omgaat, ook al kom je daar niet makkelijk bij. De moed soms om 'enge' of nare dingen onder ogen te zien, van de wereld of bij jezelf; om te kijken naar je eigen ideeën en opvattingen over wat goed is en wat fout, naar wie je denkt dat je bent en hoe je wilt zijn.

Volharding is een deugd die zich ontwikkelt in het doorgaan van wat niet makkelijk is.

Bereid zijn om huiswerk te maken versnelt processen of houdt de vaart er in.

Al heeft mijn werk vaak een therapeutisch karakter, ik ben en blijf vooral een praktisch filosoof. Ik help mee zoeken, ken de kleine paadjes tussen een wirwar van thema's en problemen door en kan als gids fungeren in dat landschap en voor wie iets in haar of zijn leven grondig anders wil. Ik zal altijd weer het verstand, en je eigen zelfstandig nadenken over de dingen aanspreken.


»» lees meer

portret

Even voorstellen

[12-04-18] img_0629.jpg


Ik ben Monique Greveling, in 1989 cum laude afgestudeerd aan de UvA in wijsbegeerte. Aanvullende opleidingen: sportmassage (2002), theatermaker bij ATA (2008) en NARM-therapie (2016). In de loop der jaren heb ik op verschillende manieren mensen begeleid: als praktiserend filosoof, cursusbegeleider en docent filosofie, als regisseur amateurtoneel en (spel)trainer, en heel lang geleden, als assistent mental coach. Af en toe ontwikkel ik op het leven van alledag toegesneden filosofiecursussen en ik schrijf inmiddels aan mijn derde boek.

In 2010 verscheen Op consult bij de filosoof in PLUS Magazine. aan de essentie van mijn manier van werken is nog niet veel veranderd. Het gaat nog steeds in essentie over "de vraag achter de vraag".

Ondertussen probeer ik mijn kennis van (sociale) psychologie en psychiatrie, psychotherapie en farmacotherapie, (sociale) biologie en van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de neurowetenschappen up to date houden.