balk

Voor wie

Om iets aan mijn filosofische praktijk te hebben hoef je niet hoog opgeleid te zijn. Enig gezond verstand is wel een aanbeveling, maar belangrijker zijn nieuwsgierigheid en moed.

De moed om te kijken naar je eigen ideeën en opvattingen over wat goed is en wat fout, naar wie je denkt dat je bent en hoe je wilt zijn. En bereid zijn om huiswerk te maken.


Ik ben filosoof, geen therapeut, dus ik kan mensen van dienst zijn die hun leven behoorlijk op orde hebben, maar die op dit moment met iets zijn vast gelopen. Dat kan wel iets groots zijn, zoals burn out of euthanasie.

Als het voor jou belangrijk is om samen een filosofisch thema aan te pakken kan dat ook. Denk aan grote thema's als sterfelijkheid, arbeidsethos, spiritualiteit.


Soms kan ik mensen die hun leven niet op orde hebben toch van dienst zijn, op weg naar een bepaalde therapievorm of therapievraag of als aanvulling bij de therapie. Het hardop denken over identiteit, zingeving en andere filosofische thema's is niet gangbaar in de reguliere gezondheidszorg. Daar is mijn benadering een aanvulling op.


Verder werkt niet elke therapie bij iedereen of in elke ontwikkelingsfase. Mijn bijdrage ligt in het verkorten van de zoektocht.


»» lees meer

portret

Even voorstellen

Ik ben Monique Greveling, in 1989 cum laude afgestudeerd in de wijsbegeerte, met veel aandacht voor psychologie, sociologie en communicatie. Ik heb op verschillende manieren mensen begeleid, individueel en in een groep: als trainer, cursus- en gespreksbegeleider, als assistent mental coach en als praktiserend filosoof. Wilt je een indruk van mijn werkwijze, lees Op consult bij de filosoof.

Daarnaast ontwikkel ik praktische filosofiecursussen, schrijf en ben actief als regisseur in het amateurtoneel en voor de Braziliaanse band Geórgia e Boca, coach en geef spelbegeleiding aan podiumkunstenaars m.n. zangers, instrumentalisten e.d.