balk

workshops, cursussen en meer

Vanaf 2 september starten 2 workshops van elk 3 sessies:


Kwetsbaarheid en schaamte

In drie sessies van 2,5 uur onderzoeken we onze eigen ervaringen met deze twee thema’s en hoe we hierover denken en oordelen. Wat is dat eigenlijk, je kwetsbaar voelen? Is dat iets negatiefs? Is het goed om je te kunnen schamen? Waarom eigenlijk? Wat is er voortgekomen uit je eigen schaamte of die van anderen? Wil je het houden zoals het is of zou je iets anders willen? Waarom? En wat zou je eventueel willen èn kunnen veranderen?


tijd: woensdag 12, 19 en 26 september van 13-15.30u

plaats: Centraal Station, Amstelpassage 31K - Passanten pop up store

opgeven: sofiapraxis@gmail.com o.v.v. Kwetsbaarheid en schaamte

prijs: 75,- euri

minimaal 4 deelnemers en maximaal 8


Schuld en verantwoordelijkheid

Ook in deze workshop denken we over de thema’s na aan de hand van onze eigen ervaringen. Wat is het verschil tussen schuld en schaamte? Schuld en verantwoordelijkheid? Is het goed om je schuldig te kunnen voelen? Waarom eigenlijk? Wat is er voortgekomen uit je schuldgevoelens? En uit een gevoel van verantwoordelijkheid?


tijd: woensdag 12, 19 en 26 september van 16-18.30u

plaats: Centraal Station, Amstelpassage 31K - Passanten pop up store

opgeven: sofiapraxis@gmail.com o.v.v. Kwetsbaarheid en schaamte

prijs: 75,- euri

minimaal 4 deelnemers en maximaal 8Wie beide workshops wil volgen, betaalt 125,- euri in totaal


Even voorstellen

[12-04-18] img_0629.jpg


Ik ben Monique Greveling, afgestudeerd aan de UvA in 1989 in wijsbegeerte (cum laude). Aanvullende opleidingen: NARM-therapie (2016), Amsterdamse Theater Academie (2008) en sportmassage (2002).

In de loop der jaren heb ik mensen op verschillende manieren begeleid: als filosoof met een eigen praktijk, als cursusbegeleider en docent filosofie, als regisseur in het amateurtoneel en (spel)trainer, en, lang geleden, als assistent mental coach. Ik ontwikkel op het leven van alledag nen levensbeschouwing toegesneden filosofiecursussen, en ontwikkel programma's voor EMPATIKO, waarvan ik één van de oprichters ben.

EMPATIKO is een nieuwe, idealistische beweging die een paradigmaverandering beoogt op het gebied van menselijke verbinding: de verbinding van mensen met zichzelf, de verbinding van mensen onderling van welke komaf, levensbeschouwelijke of politieke vorming, sekse, genderoriëntatie, nationaliteit of andere bedachte indeling dan ook; en van mensen met hun eigen en de hun omringende natuur. Lees ons beknopte manifest.

Ondertussen heb ik mijn kennis van (sociale) psychologie en psychiatrie, psychotherapie en farmacotherapie, (sociale) biologie en van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de neurowetenschappen flink uitgebreid en probeer ik die bij te houden.

In augustus 2018 stond het interview Gespecialiseerd in vragen van Karin Stroo met mij in de Amsterdam en Utrechtse editie van Z! De Straatkrant. In 2010 verscheen Op consult bij de filosoof in PLUS Magazine. Aan de essentie van mijn manier van werken is niet veel veranderd. Het gaat nog steeds in essentie over "de vraag achter de vraag".